In werkelijkheid was het 9 juni, de dag voor Mirthe’s verjaardag, dat de inschrijving bij de KvK werd gedaan. Voor het eerst werd me gevraagd wat het bedrijf zou doen. Onder welke categorie zou het vallen? Productie? Hmm, daar had ik geen kaas van gegeten. Ik wilde gewoon Mirthe een cadeau geven dat elk jaar, elke dag zou groeien. Dat de wereld zou laten weten hoe prachtig Mirthe straalde en dat tot in de einde der dagen zou doen.

Een cadeau voor de eerste verjaardag zonder haar stralende aanwezigheid, zonder haar lach en zonder haar gekwebbel, maar alleen de drukkende leegte van haar schitterende afwezigheid.

Ik voelde me wel iets overrompeld door de vragen van alle dag, van de meneer die mij met de inschrijving hielp. Zijn vragen stonden zo ver weg van mijn alledag. Even was ik bang dat de inschrijving niet serieus zou worden genomen, maar daar was geen enkele reden toe. De meneer begreep mij heel goed en vond het een prachtig initiatief. Ook bij de receptie werd een traantje weg gepinkt, toen ik daar de inschrijving kwam voltooien.

Mijn reactie van toen, zegt veel over hoe het is voor mij om mijn eigen bedrijf op te zetten. Ik heb er geen voorop gezet plan van gehad. Nog weet ik hoe ik me toen nauwelijks kon voorstellen, dat hier een bedrijf uit voort kon groeien. Toen had ik niet kunnen weten hoe mooi het er nu uitziet in de eerste 50m2 die zich hebben gevuld met het eerste jaar bedrijfsruimte. Dromen komen uit, echt waar. Dromen worden groter en meer en mooier. Op grond van liefde kan veel groeien. Ik kijk uit naar nog vele malen verjaardagen vieren ????