Het is september. De maand van ChildhoodCancer Awareness én de maand dat de naamgeefster van het kaarsenatelier, Mirthe, het leven los liet op 4 jarige leeftijd. Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van degenen die haar lief hebben. De hersentumor die haar de laatste 1,5 jaar van haar leven had geteisterd, was te sterk gebleken en kreeg te veel grip op haar lijfje.

Mirthe haalde alles uit het leven, tot op het laatst ging ze tot het gaatje om te spelen, te lachen en vooral te leven. Het waren de kleine, vanzelfsprekende dingen, waar zij het meest van genoot, een druifje eten, een wandelingetje in de buurt, een ritje op de fiets, spelen met leeftijdsgenootjes.

Iets waar zij ook blij van werd, was van kleur geven aan haar omgeving, daarom zijn de kaarsen van het atelier zo kleurrijk en uniek. Maar ze werd ook blij van gekleurde dingen, zoals de kralen voor haar KanjerKetting. De KanjerKralen worden kosteloos aangeboden door de VOKK (vereniging ouders kinderen en kanker). Een super stoere organisatie die alles in het werk stelt om kinderen met kanker en hun gezinnen te ondersteunen in en na het ziekteproces.

Reden genoeg om hun goede werk te steunen met een deel van de opbrengst van SuperMirthe’s Lichtpuntjes. Wist je dat je op de foto’s het mooie werk van de VOKK kan terug zien? Kijk maar eens goed, dan zie je de KanjerKralen mee schitteren. Het zijn er maar 4 van de 43 die er zijn. Er is er één favoriet: de bloemenkraal (blauw met oranje hart) de kraal die symbool staat voor ‘einde behandeling/ genezing’, die wil immers elk kind met kanker!IMG_2871-b.