Dat zegt het appje dat ik lees terwijl ik met twee lege flessen, sleutel en wc rol richting het toilet loop (door de regen). Nee, ik sta niet op de camping, ik ben gewoon aan het werk en moet dan even om het gebouw heen lopen om naar de wc te gaan. Meestal vul ik dan meteen het water bij voor de koffie, thee of de smeltketel.

‘Over 10 minuten’, antwoord ik, al ben ik benieuwd wat hij te bespreken heeft. Hij zit vol verrassingen. Zodra de deur van mijn bedrijfsruimte achter mij dicht valt, ik de flessen water weg heb gezet en de sleutel heb terug gelegd, app ik dat het nu kan.

Ondertussen pak ik een blik, vul een paar kaarsen na, wanneer de telefoon gaat. In beeld staat dat het een nummer uit Hilversum is. Dat zal hem wel zijn, al belt hii anders met zijn 06.

‘Tja, moet je horen, waar ik je voor bel… het is heel vervelend maar Laren gaat helaas niet door.’ ‘O, oke’ ‘Maar gelukkig hebben we wel een alternatief dicht bij jou in de buurt.’

Dat zeg ik, hij zit vol verrassingen. Enkele weken geleden belde hij mij op, of ik wilde mee werken aan iets waar hij mee bezig is. Nadat hij wel moest bekennen dat onze eerste ontmoeting een jaar geleden niet zo toevallig was, als hij toen had voor gedaan. Hij had me ‘gescreend’ voor een ander programma waar hij aan werkte. Dat lukte helaas niet, al is hij super trots op wat ik tot nu toe op eigen kracht heb opgebouwd. De reden dat hij nu contact met me heeft opgenomen is omdat hij me nu alsnog in een programma wil hebben met het thema ‘kerst’, waar hij aan werkt. Natuurlijk werk ik daar aan mee, fantastisch.

Laren op 13 december gaat dus niet door, dat zou de plek zijn waar het interview zou worden opgenomen. Helaas pindakaas, dat betekend ook dat Winston Gerstanovich niet beschikbaar is. Wie van de andere vier presentatoren het wel gaat worden, wil degene aan de andere kant van de lijn niet zeggen. ‘Dat blijft dan een mooie verrassing.’ Wel kan hij, met enige zekerheid, zeggen wat de datum van de uitzending is: 20 december, 20.00 uur op SBS6.