Het was december toen we kennis maakten. Een ochtend in de week zou ze komen meedraaien op het atelier. Vriendelijk en bescheiden kwam ze over, al snel bleek ze ook leergierig te zijn!

De Nederlandse taal wilde ze heel snel goed onder de knie krijgen en dat lukt haar zeer goed. In de maanden dat ze mee draaide, zag ik haar groeien en haar zelfvertrouwen toe nemen. Gesprekken voeren in het Nederlands gaat nu een stuk makkelijker.

Ze vertelde dat ze notaris is geweest, maar geen papieren die geldig zijn. Toen ik haar vroeg wat ze in de toekomst zou willen doen, werd ik zeer verrast door haar antwoord: laborant. ‘Maar dat is heel moeilijk voor mij, ik heb geen ervaring en ik krijg geen werk.’ Helder, daar zou ze dus eerst een opleiding voor moeten volgen. En daar komt het goede nieuws: in september gaat ze starten met de opleiding tot laborant niveau 3! Super super trots dat het haar gelukt is.

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen. Stralend over haar toekomst en blij met de stappen die ze nu kan zetten. Succes gewenst voor deze mooie, lieve en doortastende vrouw.