Assen

Assen

Ons atelier in Assen is helaas gesloten. Wel kan er op afspraak een bestelling afgehaald worden welke bijvoorbeeld via de webshop is besteld.

Kaarsen en kaarsresten

Werken aan meer perspectief

De belangrijkste grondstof voor onze kaarsen zijn kaarsresten. Om te zorgen dat onze kaarsen er toch als nieuw en mooi kleurrijk uit zien, zorgen we dat de kaarsresten worden gesorteerd op kleur. Dan smelten we ze per kleur om tot vloeibaar kaarsvet. We testen of de kleur mooi is en voordat we de kaarsen gaan maken, zorgen we dat het kaarsvet wordt gefilterd, zodat oude lontjes, roet, zand en dergelijke, niet meer in de nieuwe kaarsen te vinden zijn.

Het team dat de kaarsen maakt, werkt middels het project Perspectief aan hun eigen nieuwe perspectief. Meer hierover lees je hieronder.

Speciale gelegenheden

In opdracht maken we gepersonaliseerde kaarsen of passend als relatiegeschenk. Voor elke bijzondere gelegenheid, denken we graag mee over de mogelijkheden. Kijk voor voorbeelden op de pagina voor herdenkingskaarsen.

Re-integratie

Project Perspectief en re-integratie

In 2017 is SML begonnen met het bieden van re-integratietrajecten voor mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn er zo’n 40 mensen die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt. Met allemaal een uniek verhaal, een unieke reden waarom de afstand tot arbeidsmarkt is ontstaan.

Al is er wel iets gemeenschappelijks: de drempel naar een baan is hoog. Van tijden (soms jaren) geen werk te hebben gehad, naar een baan van minimaal 28 uur is een enorme stap. Zeker wanneer teleurstellingen zich hebben opgestapeld en soms zelfs sprake is van (werkgerelateerd) trauma.

Niet willen werken is iets anders, dan wel willen maar niet kunnen. Soms is er een stap tussentijds nodig, een stap die succeservaringen met zich meebrengt en sociale contacten weer op een structurele manier vormgeeft.

Het gevoel van waarde te zijn en mee te kunnen draaien in een team is van onschatbare waarde en hard nodig om de drempel over te kunnen stappen naar werk.

Verhaal achter re-integratie

De mensen die bij SML re-integreren hebben een verhaal. De één is net gescheiden en heeft sinds het huwelijk niet meer gewerkt. De ander is ontslagen naar aanleiding van een voorval dat het zelfvertrouwen ernstig heeft beschadigd. Weer een ander heeft zichzelf weer herpakt na een zware depressie. Of een ziekte die beperkingen met zich meebrengt waardoor terugkeer naar het oorspronkelijk werk niet meer mogelijk is. En soms lijkt het zo ogenschijnlijk simpel, wanneer iemand is ontslagen en een paar afwijzingen heeft gehad na elk sollicitatiegesprek.

Het lijkt zo simpel en overkomelijk en toch heeft zoiets een enorme impact op het zelfbeeld en het zelfvertrouwen. Waardoor de drempel naar werk blijft bestaan en een trauma op zichzelf wordt.

Geen prestatiedruk

Kunnen werken op een plek waar prestatiedruk niet of nauwelijks aanwezig is, maar wel de ervaring van werken in een team van grote waarde is, is de opstap naar een baan of opleiding.

Een plek waar de mensen weer kunnen ervaren dat ze wel degelijk bijzondere talenten en fantastische kwaliteiten hebben, geeft een enorme boost om weer een eigen leven op te bouwen.

Dat is wat wij doen bij SML, eigen veerkracht opnieuw aanboren en herontdekken van de eigen kwaliteiten. 

Ingrijpende gebeurtenissen

Als geen ander weet Liedeke wat het is om zichzelf te herpakken na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven. Zij weet hoe belangrijk het is om weer een rol te hebben in een functie die maatschappelijke betrokkenheid met zich meebrengt.

Liedeke is hulpverlener van beroep, maar had na het overlijden van haar dochtertje Mirthe niet het gevoel dat zij dit vak ooit weer uit zou kunnen voeren.

In een dergelijke situatie is het van grote waarde om mensen om je heen te hebben die je de ruimte geven om in kleine stappen op te bouwen. Uit die behoefte is de re-integratie bij SML ontstaan. Laagdrempelig en gevarieerd werk bieden, met een prachtige dynamiek tussen de teamleden.

Liedeke van Spronsen is eigenaar van SML en actief bij de re-integratie in Assen
Nieuws Assen facebook

We zijn niets zonder Ons Team

Ons Team

Het team van SML bestaat uit medewerkers die deelnemen aan het re-integratie project Perspectief.

We maken met liefde al onze kaarsen. En zoals we de kaarsen laten stralen, zo laten we ook onze medewerkers stralen, door eerdere ervaringen om te smelten tot nieuwe perspectieven.

Nieuws Assen facebook