Nieuwe kaarsen van kaarsresten en oude kaarsen maken

Kaarsresten!?!

Tja, dat is geregeld de reactie van mensen die het kaarsenatelier bezoeken: ‘Is dit al-le-maal van kaarsresten gemaakt!?’ De verbazing is altijd weer mooi om te zien, wanneer we vertellen dat we oude kaarsen en kaarsresten gebruiken voor onze kaarsen. Het blijft dan ook voor iedereen een hele belevenis om ons kaarsenatelier in Bourtange te bezoeken. Want bij SML-kaarsenatelier maken we het grootste deel van onze kaarsen, van kaarsresten.

Waar halen we de kaarsresten vandaan?

De vraag die na de verbazing volgt is, waar we die kaarsresten dan allemaal vandaan halen? Nou, in het begin vroeg ik mijn omgeving om kaarsresten te bewaren. Daar kon ik voldoende kaarsen mee maken, voor dat jaar. De verkoop is echter wel zoveel toegenomen dat dat niet meer genoeg is. Zo hebben we verschillende kringloopwinkels bereid gevonden om onverkoopbare kaarsen voor ons te bewaren. Daarnaast zijn er door het land heen, verschillende inzameladressen bij particulieren, die voor ons verzamelen. Daarmee hebben we doorgaans genoeg om onze voorraad op peil te houden. Maar… we zeggen nooit nee tegen meer kaarsresten, dus heb je nog wat liggen en zoek je inzameladres in de buurt of wil je zelf inzameladres worden? Neem dan contact met ons op.

Smelten van kaarsresten

Een andere vraag die me gesteld wordt, hoe het kan dat de kaarsen er als nieuw uit zien? De kleuren zijn zo mooi en er zijn geen roetdeeltjes in de kaarsen te zien. Zonder al onze geheimen prijs te geven, kan ik wel verklappen dat het helpt om de kaarsresten schoon te maken. Dat gebeurt tijdens het productieproces. Soms lukt dat niet in één keer, dan doen we het gewoon nog een keer. Want we vinden het wel belangrijk dat de kaarsen er als nieuw uit zien. En de kleuren? Daarbij helpt de jarenlange ervaring van het werken met de kaarsresten.

Ons assortiment

We maken kaarsen in allerlei vormen, kleuren en formaten, van de ingezamelde kaarsresten. Kaarsen voor binnen en kaarsen voor buiten. Zo maken we de klassieke ronde stompkaars, in verschillende lengtes en diameters. Maken we harten kaarsen in verschillende formaten, maar ook kerstboompjes en ei-kaarsen. We maken drijfkaarsjes in de vormen van een sterretje, hartje of bloemetje. Dat ziet er altijd sfeervol uit. Dit alles en nog veel meer, maken we in allerlei verschillende kleuren. Maar niet alleen dat, we maken ook een hele serie regenboogkaarsen. Alles bij elkaar is het een lust voor het oog en een hele belevenis om te zien wat we allemaal van kaarsresten kunnen maken.

Relatiegeschenken, cadeautjes of gelegenheden

We hebben ruime ervaring met het maken van kaarsen, groot en klein, voor relatiegeschenken voor bedrijven en organisaties. Denk daarbij aan Univé, provincie Drenthe, Treant zorggroep, ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid, Stichting Phusis, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ook maken we cadeautjes ter ere van een bijzondere gelegenheid. Bijvoorbeeld een huwelijk, een jubileum, bedankje voor de leerkrachten, een herdenking, of als hart onder de riem voor zorgmedewerkers.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem gerust contact met ons op, om een idee, of wens met ons door te spreken.

Inkopen voor wederverkoop is ook een mogelijkheid. Wil je meer weten, stuur ons dan ook een berichtje.