Bourtange

Onze winkel in Bourtange

In het prachtige vestingstadje Bourtange hebben wij in 2020 de kaarsenmakerij over mogen nemen. Een fantastische kans, want wat een mooie plek om de traditie van kaarsen maken voort te zetten op een moderne manier!

Onze winkel is uitgerust met een professioneel dompelsysteem, en uiteraard een winkel waar je rustig kunt snuisteren tussen ons assortiment.

Ook is het mogelijk om workshops te volgen, individueel en spontaan, of in groepen en gepland.

Zoek je een kaars met jouw naam, logo of kleurcombinatie? Laat het ons weten, en we maken de kaars voor je in opdracht.

Over Bourtange

Historische bezienswaardigheid

Bourtange is een vestingdorp in de provincie van Groningen, tegen de Duitse grens aan. Het is aangelegd tijdens de Nederlandse Opstand (1580), en is inmiddels een beschermd dorpsgezicht.

Willem van Oranje gaf opdracht om de bevoorradingsweg via Duitsland naar Groningen te blokkeren, en deze schans werd met de tijd Bourtange. Door de tijd heen is het stadje, dat nooit stadsrechten heeft gehad, gebruikt als vesting voor militaire doeleinden.

In 1851 werd de vesting opgeheven, en werd het een agrarisch dorp. Rond 1960 liep het dorp leeg, doordat het in verval was geraakt. Inmiddels is het dorp helemaal gerenoveerd en een bekende historische bezienswaardigheid, en onder andere bekend om de stervorm.

Workshops

Kaarsen maken

In Bourtange kan je tijdens openingstijden, altijd terecht voor het maken van een eigen kaarsje.

  • Brokkenkaars, dit is een kleine stompkaars, gemaakt van gekleurde stukjes kaarsvet. Het maken duurt ongeveer 15 minuten en kosten zijn €6,95
  • Dompelen, je maakt je eigen dinerkaarsen. Dompelen vanaf het lont en volgens Bourtanger recept, maak je je eigen set kaarsen, met je 3 favoriete kleuren. Het maken duur ongeveer een uur en kosten zijn €9,95
  • Kaarsjes kleuren, vraag naar de mogelijkheden om een witte kaars over te dompelen in jouw favoriete kleur(en)
In een groep

Kaarsen maken in een groep is ook mogelijk. Denk aan kinderfeestjes, groepsarrangementen, bedrijfsuitjes, schoolreisjes en vrijgezellenfeestjes, samen een kaarsje maken is ook samen herinneringen maken. Gecombineerd met een high tea, koffie, thee en ranja, is het een echt feestje.

Voor meer info kan je contact met ons opnemen.

Colinda Feijth is winkelmanager in Bourtange en actief met de website en de webshop
Nieuws Bourtange facebook

We zijn niets zonder Ons Team

Ons Team

Het team van SML bestaat uit medewerkers die deelnemen aan het re-integratie project Perspectief.

We maken met liefde al onze kaarsen. En zoals we de kaarsen laten stralen, zo laten we ook onze medewerkers stralen, door eerdere ervaringen om te smelten tot nieuwe perspectieven.

Nieuws Bourtange facebook