Bourtange

Onze winkel in Bourtange

In het prachtige vestingstadje Bourtange hebben wij in 2020 de kaarsenmakerij over mogen nemen. Een fantastische kans, want wat een mooie plek om de traditie van kaarsen maken voort te zetten op een moderne manier! Onze winkel is uitgerust met een professioneel dompelsysteem, en uiteraard een winkel waar je rustig kunt snuisteren tussen ons assortiment. Ook is het mogelijk om workshops te volgen, individueel en spontaan, of in groepen en gepland. Zoek je een kaars met jouw naam, logo of kleurcombinatie? Laat het ons weten, en we maken de kaars voor je in opdracht.

Over Bourtange

Bourtange is een vestingdorp in de provincie van Groningen, tegen de Duitse grens aan. Het is aangelegd tijdens de Nederlandse Opstand (1580), en is inmiddels een beschermd dorpsgezicht. Willem van Oranje gaf opdracht om de bevoorradingsweg via Duitsland naar Groningen te blokkeren, en deze schans werd met de tijd Bourtange. Door de tijd heen is het stadje, dat nooit stadsrechten heeft gehad, gebruikt als vesting voor militaire doeleinden. In 1851 werd de vesting opgeheven, en werd het een agrarisch dorp. Rond 1960 liep het dorp leeg, doordat het in verval was geraakt. Inmiddels is het dorp helemaal gerenoveerd en een bekende toeristische attractie, en onder andere bekend om de stervorm.

520px-Vestingmolen_Bourtange_2020_03
532px-Bourtange,_Netherlands
liedeke en colinda
520px-Synagoge_Bourtange
532px-Luchtfoto_bourtange

Het laatste nieuws

Zie onze Facebookpagina voor het laatste nieuws! 

OPENINGSTIJDEN

Vanwege de huidige COVID maatregelen, zijn we momenteel alleen op afspraak geopend op de woensdag, zaterdag of zondag. Anders in overleg.

Onze openingstijden van de winkel in Bourtange:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

Gesloten
Gesloten
12.00 uur - 16.00 uur
12.00 uur - 16.00 uur
Gesloten
12.00 uur - 16.00 uur
12.00 uur - 16.00 uur

Kom ook langs!

Workshops

Altijd al eens een kaarsje willen dompelen? Of liever een dompelkaarsje maken? Het kan bij ons in de winkel! Kom spontaan langs, of maak een afspraak voor een workshop met grotere groep.

Winkel

In onze winkel staan al onze prachtige kaarsen. Zowel gegoten kaarsen van gerecycled kaarsvet, als de dompelkaarsen gemaakt in de winkel. Alle soorten, maten en kleuren zijn bij ons te vinden.